dijous, 22 de maig del 2014

Pràctica Google Sites. Webquest

Com crear una Webquest amb Google Sites?


Durant aquesta entrada vaig a tractar d'explicar com es fa una webquest mitjançant google sites. Concretament vaig a explicar com es fa basant-me en la webquest feta amb la meua companya Andrea sobre els volcans.

En primer lloc, per a poder accedir a google sites, has de tindre un compte de google (gmail). Una vegada que ja tinc aquest compte i la contrasenya he de posar al meu cercador "google sites" i punxar en la primera opció que ens surt i col·locar el nostre compte i consatrasenya.




Quan ja entrem en la pàgina de google sites, la primera vegada no ens surtirà res perquè encara no hem fet ninguna webquest. Aleshores, li donem a crear.


Com que encara no control·lem molt açò, triatem la pantalla en blanc perquè és la més senzilla. A més, també hem de posar el nom del lloc web, posarem "Un volcà en erupció" i en ubicació del lloc hem de posar l'enllaç de la webquest. Seguidament, seleccionem un tema i copiem el codi. Quan li donem a crear ja està feta la nostra pàgina web.




Ens surten diverses opcion, però la primera és la de editar la pàgina, caracteritzada amb la llapisera que trobem dalt a la dreta.






Aleshores, si puxem ací, en la llapisera ens surt una pàgina pareguda al word on tens moltes opcions per a cambiar i modificar com el tipus de lletra, el tamany, l'alineació, insersió de graelles, etc. 

Ens surten moltes opcions que són les següents:

                                         


On els diu "pàgina principal" també tenim l'opció de canviar el títol i poder posar les parts d'una webquest (presentacio, introducció, tasca, procés, avaluació, conclusió, bibliografia i orientacions per al professor).

Hem de dir que si volem afegir una nova pàgina hem d'ubicar-la en el nivell superior.
 Per exemple, com que dintre de procés hi ha diverses activitats, hem de pulsar en "procés" i inserir una pàgina nova que es dirà "3.1.Activitat 1"

Finalment, tenim una opció de "temas, colores y fuentes" que serveix per a canviar el disseny de la webquest de manera que més ens agrade. En l'opció de "compartir" et permet compartir la teu webquest amb la persona o persones que tú vullgues.



AMPLIACIÓ PERSONAL

Sota el meu punt de vista, la utilització de les eines TIC cada vegada està més desenvolupada. Aleshores, per què no usar les TIC a l'educació emprant Internet d'una forma didàctica? La resposta a aquesta gran pregunta crec que seria la utilització de la webquest a l'aula, és a dir, realitzar Unitats Didàctiques a través d'aquesta eina tant interessant.

http://omarmazo.wordpress.com/
Crec que amb la realització de activitat emprant la webquest, estem afavorint un aprenentatge més autònom en el que el mestre actua com un guia o orientador en el procés d'aprenentatge. A més, l'objectiu d'aquesta recurs no és la gran quantitat d'informació que han de trobar els xiquets o la reserca en sí, sinó l'anàlisi de la informació.
L'estructura de la webquest és molt seqüencial de forma que segueix un ordre concret en tal de que els alumnes no es puguen perdre ni anar desorientats durant el desenvolupament d'aquesta.


Personalment, jo empraria la webquest amb el meu alumnat al finalitzar una unitat didàctica, com a mena de repàs. D'aquesta forma, crec que motivariem més als nostres alumnes, al no veure que cada vegada que acaben un tema han de fer les mateixes activitats recopilades al final del tema. D'aquesta manera, jo daria les sesions normals emprant els recursos teconològics i tradicionals que hem facen falta però abans de l'examen repasaria mitjançant la webquest activitats i preguntes relacionades amb la Unitat Didàctica desenvolupada.

Una proposta didàctica seria la que hem fet la meua companya j jo anomenada "Un volcà en erupció" en la que pretenem que els alumnes s'informen i aprenguen dades i informació dels volcans. En la webquest han de realitzar set activitats ans d'arribar a fer la tasca on l'objectiu principal es que facen una maqueta d'un volcà. Aquesta asctiviitat va dirigida a xiquets de cinqué de primària i la treballaríem a l'àrea de Coneixement del Medi, Social i Cultural, més concretament al bloc I: Geografia, l'entorn i la seua conservació.

Finalment, per si no ha quedat massa clar la realització d'una Webquest a través de Google Sites, us deixe un tutorial on ens expliquen molt bé com es realitza. Aguarde que us agrade!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada