dissabte, 8 de febrer del 2014

Pràctica2

QUÈ ÉS GOOGLE DRIVE?
Per a començar, hem de dir que el servei que ens proporciona Google Drive és el de crear, modificar, compartir i accedir a  documents des de altre ordinador. Amb aquesta eina poder substituir a Microsoft o Excel. A més, és molt útil per a fer treballs conjunts, ja que, podem compartir elements entre diferents usuaris i anar creant el treball cadascú de de el seu ordinador. Aleshores, pot veure les modiciacions i afegiments que fan la resta de persones amb les quals compateixes els documents. 

COM APRENEM A EMPRAR-LO?

En primer lloc, hem de posar al cercador "google drive" i ens surtirà una pantalla que en la part de dalt a l'esquerra posarà "crear". Si punxem ací, tindrem totes les opcions que google drive ens permet fer. Aquestes opcions son:  carpeta, document, presentació, fulla de càlcul, formulari i dibuix.


Una vegada, ja hem triat l'opció que volem  fer. Ens surtiran diferentes pàgines depenent de l'opció que hem triat.

1. Si hem triat l'opció de "document", ens sutirà una pantalla com aquesta.

Una vegada fet acó, només queda començar a escriure el document amb la informació que vulguem. És necessari que abans de començar a escriure  punxem a "arxiu" i canviem el nom, ja que, quan el compartim a l'altra persona el sustirà aquest nom sabrà quin document estem treballant.  A més, també tenim l'opció de veure les modificacions i afegiments de les persones amb les quals compartim el document. Acó per a poder veure'l hem d'anar a "arxiu" i després "veure historial de revisió" i ja ens sustirà a la dreta de la fitxa.
Per a finalitzar, també tenim l'opció de  "publicar a la web" i ens surtirà directament al nostre blog. Si volem fer-ho, necessitem insertar el codi que apareix, és a dir, el codi HTML  en una una entrada HTML al nostre blog. El documents també els podem descarregar el altres format com pot ser PDF, Word, etc



2. Si hem triat l'opció de "presentació", ens surtirà com si fora el Power Point amb eines similars a aquest. Podem triar el tipus de format, insetar imatges, videos, tables, etc.  De la mateixa forma que els documents també es podem publicar a la web i ens surtirà al nostre blog. Per a que surte hem de copiar el codi HTML i pegar-lo en una entrada HTML del blog.

3. Si pulsem a "fulla de càlcul", en sustirà una fulla paregua al Excel.

4. Si hem triat l'opció de "formulari",  hem de posar un títol, per exemple "Preguntes sobre les TIC" i posar distintes opcions de contestacións: Opció 1: m'agradem. Opció 2: No  m'agraden. També tenim l'opció d'afegir preguntes noves. Un avegda hem fet les preguntes posem mostrar publicación i crear mostra de respostes i fulla de càlcul.
5. Si hem triat dibuix, ens surt una fitxa on pot dibuixar lliurement.

Quan ja hem acabat de fer el nostre document, donant igual el que siga, hem de posar compartir que ho trobem en la part de dalt a la dreta



Ací, hem de posar un títol per a que l'altra persona sàpiga de que tracta el document que compartim i  després hem de invitar a persones, és a dir, hem de posar el correu electrònic de la persona amb la qual volem compartir el document.

AMPLIACIÓ PERSONAL
En el cas de Google Drive, la seua utilitat és molt fàcil de definir, ja que, permet compartir documents amb persones amb les quals no compartim temps o espai. Amb aquesta eina els nostres futurs alumnes, tindran l'opció de fer treballs a partir d'ella. És a dir, podran fer treballs estant cadascú en la seua casa i fent modificacions i afegiments oporturns al treball. Aquestes modificacions i afegiments apareixeran reflexats a "historial de revisió". L'avantatge de  Google Drive és que fomenta  i millora en traball col·laboratiu i en grup a l'hora de fer treballs.

D'altra banda, crec que és interessant que veiem un tutorial de com s'utilitza Google Drive per a que ens termine de quedar clar el que hem de fer per a crear i compatir elements. Per exemple, aquest video jo el recomanaria per a que el vegueren els pares dels nostres alumnes i que si els seus fills no s'aclaren molt fent-ho els pugueren ajudar. 




 " La tecnología, como parte de la cultura, debe estar necesariamente en la escuela".
http://educacion2.com/2606/los-ninos-europeos-adoptan-la-tecnologia-como-algo-natural-y-son-mas-conscientes-de-la-ecologia/











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada