dijous, 20 de febrer del 2014

Pràctica 3: Mister Wong

Què és Mister Wong?


Mister Wong és un cercador social, amb ell pots tindre uan sèrie de pàgines útils d'una determinada temàtica, sobre la qual estem buscant informació. 
En primer lloc, hem de registrar-nos amb el nostre nom i cognom. També ens demana un nombre d'usuari, un correu electrònic i una contrasenya. Seguidament, ens prporciona un codi que és molt important de NO COPIAR-LO dintre d'un gadget en el blog. Si ho fem, el nostre blog pot quedar bloquejat.
Després d'açò hem de punxar en " Instalar botones" i una vegada dintre de Mister Wong, ens apareix una barreta amb diferents opcions com són: Inici, registrar, iniciar sessió, grups, coses, ajuda i, per últim, blog. 

L'ENTORN DE MISTER WONG

Per conèixer una mica més Mister Wong, farem un petit recorregut pel seu entorn. 
En primer lloc, apareix la pàgina de marcadors recients. La tasca de Mister Wong el que fa es que dintre d'una pàgina web crea una sèrie de pàgines web a les quals tot el món pot accedir a continguts específics d'una determinada matèria. 

En la part inferior del que seria la informació dels marcadors, apareix el seguent: de: seria l'usuari i podríem accedir a tota la informació que té aquesta persona. Té també etiquetes i cada vegada que entra algun altre usuari tenim l’opció de veure qui entra. Finalment, també podem veure els enllaços que ha publicat aquest usuari, ja que cadascú té un espai d'enllaços. Després de  “de” també podem veure l'opció de “un usuario”  que indica el nombre d’usuaris que estan seguint a aquesta persona. La  seguent opció de “mas información” el que tindríem és l'enllaç i més opcions com “visitar este sitio” i “guardar esta página web”. Si guardem pàgina web el que passa es que ens portaria a un formulari que hauríem d’omplir. Sempre que guardarem un pàgina web ací  ens surt la URL, el títol, les keywords (paraules claus) i fins i tot podríem afegir un comentari i finalment varies opcions: compartir i després ens sortiria publicar a la llista que hi ha a l’inici,  també podem  posar-lo en un grup o  finalment, posar-lo privat  i te ix un cadenat.

Hem de destacar que és molt important copiar el marcador per a que ens surte en la pàgina d'inici, si no ho fem no sabrem on es guarda. Si seguim en "más información", altra opció que tenim al  nostre abast és la de "comentar" per a poder posar un comentari sobre algun fet. Aquest marcador sortiria a favorits meus.

D'altra banda, altre aspectes important a destacar és el cercador, on podem cercar paraules claus i les busca dintre de Mister Wong. Per exemple, si en el cercador posem l'opció de "favorits" i jo pose "primaria" el que fa es buscar dintre dels meus favorits articles o informació relacionada amb aquesta paraula. L'altra opció és en el cercador en lloc de punxar en favorits, punxar en "sitios web" i d'aquesta manera ens surtirà informació relacionada amb la paraula clau però de tot Mister Wong no només del meus favorits. 
Aquesta eina, és a dir, el cercador de Mister Wong, podem emprar-lo encara que no estiguem registrats però el que no podem triar és l'opció de "favorits" o la de "sitios web" com podem veure a la seguent imatge.


Altra cosa que també és molt interessant de Mister Wong és que te permet importar o exportar marcadors d'un lloc a un altre i posar-los privats o públics. Per a exportar marcadors des de Mister Wong als nostres navegadors, hem de entrar a marcadors i posar "exportar marcadors", després es descarregarà un arxiu " HTML". Finalment, ha d'aparèixer en la part superior del nostre navegador. 

Quant a les opcions de Mister Wong, també té la de crear grups, és a dir, la possibilitat de crear un grup on hagen diversos usuaris i poder compartir enllaços entre ells. A més, li puc posar un nom al grup, una descripció i podem fer-lo públic o privat. Dins d'un grup podem crear un "nuevo tema" i açò seria una mica com un foro, on es parla d'un determinat tema proposat. Finalment, si el grup ja no t'interessa, pots eliminar-lo.



D'altra banda, en l'opció de "perfil" podem afegir informació provada i canviar el "nick", el correu, el nom d'usuari, canviar l'avatar  i importar o exportar marcadors, és a dir, ens permet configurar el compte.

Per acabar, Mister Wong com una bona xarxa social ens permet enviar missatges a totes les persones que tenim afegides punxant a "correo" i també tenim una "llista negra" en la qual podem eliminar un usuari que no volem tindre.



AMPLIACIÓ PERSONAL

En primer lloc, he de destacar que fins ara no sabia el que era Mister Wong, ni tan sols que existia una pàgina amb tantes possibilitats de facilitar-te la búsqueda de webs o de poder guardar aquells enllaços que t'agraden. A més, crec que Mister Wong és una bona eina per a treballar i introduir les TIC a l'escola a l'hora de fer treballs on tinguen que cercar informació.
Altre aspecte que també m'ha cridat molt l'atenció és l'opció de fer un grup amb persones interessades en un tema i poder mantindre una conversa o difusions del que volem. Aquest fet és molt beneficiós per als alumnes que tinguen que fer un treball conjuntament, ja que, si fan aquest grup dintre de Mister Wong podran debatre el desenvolupament del treball o aspectes relacionats amb ell.

He pensat que vindria bé posar un vídeo explicant com s'utilitza Mister Wong per si de cas no ha quedat molt clar. El video és el seguent:



Finalment, sota el meu punt de vista, Mister Wong és una eina beneficiosa per a l'educació, ja que permet que els alumnes treballen de manera col·laborativa i tenen al seu abast un cercador social més especialitzat. A més, he pensat que vindria bé també posar les característiques que té Mister wong.


http://tecnoligiaeducativaesper.blogspot.com.es/2011/05/incorporacion-de-las-tics-en-educacion.html










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada