dilluns, 24 de març del 2014

Pràctica 6: glogster

                                                        PRÀCTICA GLOGSTER

Hem primer lloc, abans de començar a explicar com s'utilitza glogster, hem de dir que és una eina que ens permet fer murals on-line.

Com s'utilitza...

Abans de tot, hem de posar "Glogster" al nostre cercador i ens surtiràn diverses pàgines, doncs, nosaltres triarem la primera que posa "glogster edu". Triaren aquesta opció, ja que, és l'educatiu.


Una vegada, ja hem punxat en aquesta opció ens sutirà la pàgina on haurem de crea-nos un compte o també tenim l'opcio de conectar-nos des de facebook amb el nostre nom d'usuari i contrasenya. A continuació, quan et creer el compte, hem de punxar en "no account on glogster yet" i posem un username.

Quan ja tenim el compte fet, ens surtirà una pàgina amb diverses opcions: poster glog, wide glog, flypaper glog, wanted glog i Pinboard glog. Nosaltres, hem de punxar en poster glog.



Seguidament, si punxem en "tools" ens surt una barra d'eines on posa text, graphics, image, wall, page, audio, video i data. Aquestes seràn les diverses opcions que tenim per a poder modificar el nostre mural.

En primer lloc, tenim l'opció de "text" on podem inserir text que volem que aparega al nostre mural. A més, podem triar el format en que volem que aparega. Una vegada hem triat el format hem de punxar en "use it". Altres opcions que tenim sobre el text inserit és que podem canviar-lo de lloc, girar-lo, portar-lo al fons o al front, posar un enllaç, canviar el color, etc.


Quan ja tens el format que has triat, si punxes damunt et permet modificar el text, canviar-lo de color, posar un tipus de lletra determinat, subrayar-lo, posar-lo en negreta, etc.




Altra opció que tenim a la barra d'eines és la de "graphics" on podem triar qualsevol imatge. A més, hi ha algunes que tenen l'opció de "animated" açò el que fa es que es pugen moure. He de destacar que, quan tries una determinada imatge,també tens una eina de ferramentes amb diverses opcions on pots canviar-la de tamany, posar-la al fons o al front, donarli efectes, fins i toto bloquejar-la per a que no es puga moure o eliminar-la si finalment no t'agrada molt.


Altra opció molt interessant de la barra d'eines és la de "image". Amb aquesta opció pots posar qualsevol imatge que t'agrade al teu mural des de Google, Picassa, Facebook o de qualsevol arxiu del teu ordinador. Com que el nostre treball tracta de la primavera, triaré una imatge que tracte d'açò. A més, pots triar un marc punxant en "add frame"


La següent opció de la barra d'eines és "wall" que ens permet ficar un fons que a nosaltres ens agrade, pot ser imatge o un tot d'un color com he triat jo. Si tries una imatge tens diverses opcions per a que aparega ajustada a la pantalla o diverses opcions més 


A l'opció de "page" podem posar altre fons darrere de la pàgina del mural. Ací també tenim l'opció de triar una imatge o un color sòlid. En aquest cas sí que triaré una imatge de la primavera.


Per a anant acabant amb les opcions de aquesta barra d'eines només ens queda nombrar l'opció de "audio" i "vídeo". La primera, et permet triar un audio que tingues guardat al teu ordinador. A l'altra opció, és a dir, en "video" et permet insesir un vídeo des del teu ordinador, des de YouTube o des de Vímeo. A més, en aquesta opció si punxes en "add fame", també et permet posar-li un marc al vídeo seleccionat. 


Finalment, si punxem en "save", el glog es guarda però abans hem de posarli un nom i uns tangs per a que es puguen trobar ràpidament. Una vegada ja hem punxat "save" hem de punxar " Dash board" 







Una vegada fet açò, si anem a "My Glogs" trobarem aci el glog fet, en aquest cas de la primavera. 




Què fem quan ja està fet?

Doncs, tenim diverses opcions. Podem imprimir-lo punxant en "private prit" que està baix del glog que vols imprimir. 


També es por compartir punxant a "embed this glog" per a posar-ho per exemple en aquest blog. A més, si volem manar la URL a alguna altra persona hem de triar l'opció d'enmig on posa " Blog size Glog 560X758".



A més, pots donarl like i comparti-lo en twitter, facebook,etc. 



             AMPLIACIÓ PERSONAL

En primer lloc, sota el meu punt de vista, crec que aquesta és una bona eina per a realitzat, com tots sabem, murals. Crec que en un aula prodríem fer ús d'aquest recurs per a realitzar treballs al finalitzat una unitat didàctica. 

La proposta didàctica que jo faria, seria fer un mural individualment cada dos caps de setmana (que és el que durem amb una unitat didàctica) de l'àrea de Coneixement del Medi. La realització del treball seria fer un mural amb dades, informació, experiències personals, imatges, etc de temes de Coneixement del Medi. Aquesta activitat pot ser aplicada a xiquets de quart, quint i sisé de primària. Possible temes d'aquesta àreal' seria els animals invetebrats i vetebrats, la bona alimentació, l'oratge, l'energia etc. 

Personalment, encara no havia emprat aquesta eina però com he pogut comprovar amb la realització de la pràctica de la primavera crec que els xiquets sempre que usen una miqueta els ordinador, internet i totes les eines relacionades amb la tecnologia els motiva molt més a l'hora de fer treballs.

A més, he trobat una pàgina molt interessant on t'explica tot el que jo he explicat anteriorment però d'una forma molt més cara. El que més m'ha agradat d'aquesta pàgina es que hi ha exemple d'altres glogs  molt interessant com "La vuelta al mundo en 80 días". Finalment, també aquesta pàgina ens proporciona un vídeo explicatiu sobre l'ús de Glogster.

Finalment, buscant per la web, he trobat un exemple que m'ha agradat molt dels sustantius. Crec que està molt bé aquest glog i molt complet, ja que, tracta tots els aspectes del sustantius per a que el xiquet ho puguen entendre bé. A més, està il·lustrat amb imatge del dibuixos que motiva encara més a l'alumnat.

Ara en altra entrada en HTML  posaré el meu exemple de Glogster sobre la primavera.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada