dissabte, 22 de març del 2014

Pràctica 5: Lino it

Pràctica: Lino it

En aquesta entrada anem a a explicar com fer un suro virtual mitjançant una eina molt importanat anomenada LINO IT.
Amb aquesta eina podem fer un suro on-line on podem afegir post-its, imatges, vídeos i poder triar una determinada plantilla. A més, aquests suros es podem fer de manera indiviual o colectiva, com hem fet nosaltres i els podem posar públics o privats.

En primer lloc, hem de posar el nostre cercador "Lino it"  i punxar sobre la primera opció que ens surt.


Una vegada punxem ací, ens surtirà una pàgina com la següent que tindren l'opció de posar "sign up" si encara no tenim compte de lino it o "login" si es dóna el cas que ja tenim el compte fet. 


Com que el treball que hauriem de fer era per grups, la meua companya i jo tenim el mateix compte per a entrar, aleshores no les dos tindren el mateix conte exposat al blog. 
Doncs, una vegada puxem en login, només hem de posar un nom (username) i una contrasenya (password). D'aquesta forma, cada vegada que vullguem entrar al nostre lino it, haurem d'acordar-nos de les nostres dades.  

                               

Una vegada que ja hem entrat al nostre compte, tenim l'opció de triar diferents tipus de suros os podem triar en primer lloc la plantilla o fons que volem usar per a realitzar el nostre suro personal. També podem triar un fons dels que no troben ací, per a fer açó, hem de punxar en "Create a new canvas" i triar el fons que més ens agrade.  Com que nosaltres, la meua companya i jo, ja  tenim  uno creat punxarem en aquest. 


                              

Nosaltres, hem triat fer el nostre suro d'activitats per a aprendre i practicar les operacions de l'addició i la sustracció, però com tots sabem, lino it et permet fer suros on-line de qualsevol matèria o temàtica. dintre del nostre suro, podem triar els post-its en el que anem a treballar, al nostre cas han d'aparèixer: una introducció, els objectius, les activitats i  la bibliografia i resolució de problemes. Una vegada entrem al nostre canvas, podem triar el color de post-it que més ens agrade, poderm triar el tipus de lletra, el tamany, el lloc on posar-lo, etc. També ens dóna l'opció de posar un tag, per a que si posem el matix tag en altre post-it, es puguem agrupar. 

                                  

Altra opció molt intessant, és que podem afegir imatges al nostre suro. Si punxem a l'icona de imatge ens dóna l'opció de triar la imatge que volem i triar la seua grandària. A més, si puxem sobre "frame" ens permet escriure baix de la imatge 

                                

Lino it, també ens permet afegir un vídeo per a que el nostre suro siga un mica més lúdic i animat. Per a afegir-lo, hem de punxar en l'opció de vídeos en el requadre d'eines de dalt a la dreta. Una vegada punxem ací,  ens surt una finestra que ens dóna 3 opcions per a inserir-ho: des de YouTube, Vímeo i Ustream. Després has de cercar el video que vol y copiar  la URL en la part de baix de la finestra. 


                                      

Per a finalitzar, només ens queda decorar el suro amb imatges, post-its de les activitats, vídeos i recursos que emprarém amb els nostres alumnes.
Una vegada que ja tenim el suro acabat només ens queda manar-li al  nostre professor la URL del suro. Per a fer-ho hem de punxar al quadre d'eines i dalt dels pos-its, apareix el símbol de la "i" d'informació. 


                                   


AMPLIACIÓ PERSONAL

En primer lloc, la meua companya i jo hem fet un lino it sobre la addició i la sustracció per a xiquets de primer de primària i crec que és un bon recurs per a realitzar les unitats didàctiques de qualsevol àrea i cicle de l'educació primaria. 
A més, crec que és interessant posar un vídeo explicatiu sobre com usar lino it perquè l'idioma d'aquesta pàgina és l'angles i de vegades pots confondre alguns termes. 





A més, he trobat un exemple de Lino it que tracta sobre diferents tipus de llibres. Aquesta opció m'ha paregut prou útil perquè per exemple si vols llegir-te un llibre i no saps quin vas a triar, en aquest lino it, et dona diverses opcions i a més, el creador d'aquest suro també deixa un petit comentari sobre els llibres.

Una proposta didàctica que faria amb lino it, seria per al tercer cicle de primaria. El que m'agradaria és que feren un portoli de l'assignatura de Coneixement del Medi. Els xiquets només haurien de posar el que hem fet a classe, ampliació personal, experiències, informació relacionada amb el tema, etc. Crec que d'aquesta manera, la unitat didàctica donada en la classe els quedaria més clara si després fan aquest tipus de treball.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada