dissabte, 8 de febrer del 2014

Pràctica1

En primer lloc, per a crear un blog hem d’entrar a la página www.blogger.com i posar el nostre usuari que serà el nostre correu eletrònic de gmail i la contrasenya.



Una vegada fet açò, hem de pulsar en “Nou blog” i  posar el títol que en el meu cas será dcyadlaurapi i una adreça que serà la mateixa.        


Com que encara no sabem massa utilitzar el blog, emprarem la plantilla “senzilla” encara que hi ha més formats per a emprar. Hem triat aquest format, ja que, és el més fácil d’utilitzar per a principiants.

Una vegada fet el blog, passem al seguent pas que és el de crear una entrada nova. No hem d’oblidar-nos de posar-li un títol, que en el nostre cas serà “Teoria tema 1”, “Pràctica blogger”, etc. Posteriorment, se’ns obrira una página similar a la de un Word per a escriure el contingut de l’entrada. No se’ns ha d’blidar que hem de punxar a la pestanya que es trova dalt la fulla on posa “redacta” i no  posa “HTML”, ja que, aquesta última és més complicada d’utilitzar. Quan punxem a “redacta” será quan aparega una página pareguda a la de un Word. Com és propi del Word, i a la segua vegada de l’entrada es podrá  canviar el tipus de lletra, el color, el tamany, sobrayar paraules, posar-les en negreta, etc. Per tal de personalitzar-la poder fer tot açò anteriormente explicat o posar enllaços, imatges en diferents tamanys o inclús videos des de youtube o desde l’ordinador.












Una vegada que ja hem redactat tota la entrada i volem que siga publicada al nostre blog, només hem de en primer lloc guardar-la i en segon lloc, publicar-la. Després d’açò si volem podem  visualitzar-la per a veure com a quedar, editar-la per a  modificar alguna cosa o fins i tot eliminar-la i volem que desaparega del nostre blog .


Seguidament, en la pàgina d’inici del blog, a ma esquerra , tenim diverses opcions com “comentaris” per a poder veure els comentaris que ens deixe la gent del nostre blog, “estadístiques” que serveix a per a veure què persones estan visitant el teu blog, de d’aon , amb quin ordinador, etc.  Si puxem en l’opció “plantilla” podem personalitzar el nostre blog per tal de fer-lo més ample o mes estrés, o inclús més bonic per a cadascú. A més, el format també es por canviar. Finalment, en “configuració”, pot canviar el horari i el idioma, pot fer que et manen notificacions al mòbil o al correu i fins i tot seleccionar quin tipus de persones autoritzes per a poder comentar al teu blog.


A més, al nostre blog han d’aparèixer una sèrie de gadgets. Ací, comentaré uns quants:
  • CREATIVE COMMON,  es un tipus de llicència sense ànim de lucre que pretén que la gent no comercialitze amb el teu blog. També podem dir que és como una seguretat per als drets d’autor. Per a poder posar aquest gadget, hem de buscar el google “creative common català”. Una vegada en aquesta pàgina, ens proporcionen un codi que hem de copiar i pegar en el blog, exactament on posa dintre de disseny “ afegir un gadget” i dintre d’aquest on posa “HTML JavaScript”.  Finalment, guardem i donem a “visualitzar el blog” i sortirà a la part de dal Creative Commons.
  • Altre gadget que hem d’afegir és “BOTO +1” en el qual pot triar la notació que més t’agrade, en el meu cas està la notació bombolla.
  • Les "entrades populars" serveixen per a per a que cada vegada que alguna persona  entre al blog sàpiga quina és la entrada més popular al teu blog. Dintre d’ací hem de posar un títol que será “pàgines més vistes” i podrem triar si volem que aparega cada 30 dies o cada 7 dies.
  • Un gadget que també hem de posar i és molt interessant és el de “estadístiques” ja que ens permet saber el nombre de visites que tenim al blog . Ací també podem triar com volem que ens surten les estadístiques.
  •  Igualment d’important és el “quadre de cerca”. Açò  és un buscador i hem de posar-li títol per exemple “cercador” i tenim l’opció de posar que ens puguen trobar a través d’Internet.
  • L’ enquesta”, seveix per a que nosaltres puguem saber  com  valoren el nostre blog. La pregunta seria “valora el meu blog” Puc posar diverses respostes, per exemple 5. A més també podem tancar l'esquesta posant un dia i una data determinada.
  • La “llista d’enllaços” també és molt important, ja que al nostre blog haurem de posar 5 a més dels que posem a les estrades com a ampliació del treball.
  • Altre gadget és el de les “etiquetes”  que ensservexien per a tindre la informació classificada. Posem de títol “etiquetes”. Hem de posar  totes les etiquetes amb una ordenació alfabética i visualitzar-lo en cloud. I posem tic on posa mostrar el numero d'entrades per etiqueta.
AMPLIACIÓ PERSONAL
A continuació, donaré la meua opinió sobre l'uiltització  del blog a l'educació. 
Sota el  meu punt de vista, el blog és una eina adequada i útil per a instruir als alumnes i que el seu aprenentatge siga augmentat. A més, hem de dir que els mestres utilitzen el blog com a espai per a poder tindre activitats i que l’aprenentatge del xiquets siga més dinàmic i lúdic. D’aquesta manera els xiquets estan més motivat alhora d’aprendre.


D’altra banda, crec que també és una bona eina per a comunicar-se amb tota la comunitat educativa, és dir, pares, professors, equip directiu, etc.
Treballar amb les noves teconogies no només implica tenir un ordinador a la classe o tindre un aula d'informàtica, implica molt més. Els professors han d'anar actualitzant-se i canviar la metodologia, ja que, ara tenem un element molt important com és l'ordinador i la connexió a Internet.
D'altra banda, crec que l'elaboració de blog és també una eina de col·laboració entre altres escoles i altres professors, ja que, un professor pot recomanar als alumnes, el blog d'una altra escola o professor per a que investigue.
A més a més, investigant he trobat aquest blog que m'ha semblat  prou interessant, el de l'escola Antonio Nebrija. Aquest blog és d'una escola que utilitza el blog no per a possar activitats en sí, sino per a informar de tota mena d'activitats que es fan a l'escola.
http://www.diarioinformacion.com/tecnologia/2009/05/18/97-ordenadores-domesticos-carecen-filtros-menores/887598.html



Per a finalitzar, jo empraria el blog per a tindre una major comunicació amb els pares i amb els alumnes del meu aula. A més, no només l' empraria com a eina de comunicació sinó també com a respatller del procés d'ensenyament- aprenentatge.  Jo posaria una ampliació dels diversos temes que estaguera donant a l'aula de les diferentes assignatures, per a que els xiquets pugueren fer més activitat o omplir informació per a realitzar treballs de camp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada