dijous, 27 de febrer del 2014

Pràctica 4: Power Point

POWER POINT
En primer lloc, començarem tractant aquesta eina anomedada Power  Point, que ens permet crear, modificar i guardar presentacions mitjançant diapositives. Aquestes diapositives es poden dissenyar, canviar i inserir imatges, sons, videos, transicions, animacions, etc que després explicaré. La nostra tasca en aquesta pràctica és crear un conte mutimedia, que en el meu cas s'anomena "Els tres porquets". El seguent pas és saber com podem utilitzar Power Point.

Com s'utilitza Power Point?

En primer lloc, hem d'obrir Power Point que ja està instal·lat prèviament al nostre ordinador. Ens surtirà una diaposotiva en blanc i totes les eines amb les quals podem treballar. La pantalla que apareix serà semblant a aquesta. 


Una vegada que ja tenim aquesta pantalla podem començar a treballar fixant-nos en la barra de ferramentes
que tenim en la part de dalt.

Seguidament passarem a explicar les diferents opcions que tenim en aquesta barra de ferramentes.

INSERIR



En aquesta opció podem inserir una tabla, una imatge, un àlbum, una forma, un smartart, un hipervincle, un quadre de text, un vídeo, un so, etc.

Com podem inserir una imatge?
En primer lloc, hem de punxar en inserir i després l'opció d'imatge. Inmediatament després, ens surt una pantalla on has buscar la foto en la carpeta que estiga del teu ordinador i triar-la. 


Una vegada ja hem triat l'imatge que volem, podem dissenyar-la de la manera que més ens agrade. Podem fer-la més gran o més menuda, podem posar-la al frons o al front,  podem canviar l'estil de la imatge per a que surte en forma més rodoneta, amb un marc, etc. 

Posar un hipervincle.  Per a posar un hipervincle és necessari seleccionar la paraula on volem que aparega l'enllaç o la diapositiva a la que volem que ens porte. Quant estiga seleccionat la paraula punxem a "hipervincle" i posem la pàgina web. Què passa si volem que ens porte a altra diapositiva i no a una pàgina web? El que haurem de fer serà seleccionar una imatge, una paraula, una forma, etc i pulsar a "hipervincle" però en lloc de posar una pàgina web puxarem en l'opció de "lugar de este documento" i tries la diapositiva a la que vols que et porte quan pulses aquesta imatge, paraula o forma. 


Formes. Altra opció és aquesta, ja que per a crear el nostre final alternatiu podem emprar-les per a que mitjançant un hipervincle ens porte a un final o a un altre. El que hem de fer en punxar en "insertar", després en "formas" i trial la que més ens agrade. Una vegada que ja l'hem triat, per a posar l'hipervincle hem de pulsar en el botó dret (damunt la forma) i punxar a "hipervincle". D'aquesta manera tenim les mateixes opcions que de la anterior que ja he explicat, és a dir, pot portar-te a una pàgina web o a alguna diapositiva de la teua presentació.

Botó d'acció.  Aquesta opció està dintre de formes i s'anomena " Botones de acción". Una vegada punxem pots triar el botó d'acció que mes t'agrade i et surt una pantalla com aquesta, on pots configurar el teu botó d'acció. 
 Video/audio. En primer lloc, hem de punxar en l'opció "insertar" i després on posa "video" que ens permet triar un video d' carpeta del ordinador.

El que has tindre en compte, ja que és necessari és tindre el video descarregat al teu ordinador. Després d'inserir-lo a la teua presentació, el que has de fer es coverti.-la o guardar-la en ppsx. Per a guardar-la en aquest format el que hem de fer quant la presnetació estiga acabada es punxar en "guardar como" i després buscar l'opció de "PPSX". Quan ja estiga guardada en aquesta forma, el video ja es podrà veure a qualsevol ordinador.

DISSENY
En aquesta opció pots modificar el disseny de les teues diapositives. En primer lloc, pots modificar l'orientació de la diapositva o configurar la pàgia. També pots canviar el tema, que és com el fons o disseny de les teues diapositives i posar-lo en diferents colors, fons, o efectes. Ací, també tenim una eina anomedada " Estilo de fondo" on pots canviar el farcit amb puntets, ratlletes, etc.


TRANSICIONS
Les transicions ens serveixen per a donar forma a l'hora d'entrar i eixir una diapositiva. Com el meu ordinador té una versió diferents no aparaiex en la barra de eines "Tranlaciones" però podem trobar-les dintre d'animacions. Tenim una àmplia varietat per a triar la que més ens agrade.


Com podem veure també podem configurar el temps de la translació, el só, la durada,agregar-la a totes les diapositives, etc.

PRESENTACIÓ AMB DIAPOSITIVES
Aquesta és altra opció que tenim dintre de Power Point. El que ens permet aquesta eina es posar la presentació des d'una determinada diapositiva, personalitzar-la o configurar-la i ocultar-la. A més, també ens permet fer una grabació de narració i assajar diferents intervals.

REVISAR
Aquesta eina el que ens permet és revisar la nostra presentació quant a ortografia, referències, afegir comentaris, traduir, buscar sinònims, seleccionar l'idioma i finalment, restringir i protegir la presentació.

VISTA
Ens permet visualitzar el resultat de com ha quedat la nostra presentació de Power Point. També ens permet fer algunes modificacions com per exemple posar les diapositives en escala de grisos , en blanc i negre, posar el zoom, ajustar a la finestra, etc.

AMPLIACIÓ

En primer lloc, he de destacar que Power Point és una eina molt útil al nostre entorn, és a dir, a l'educatiu. No només, podem emprar-lo en nivells inferiors de l'educació mitjançant contes multimèdia, com aquest que hem fet, sinó que també podem emprar-lo a nivells superiors quan els nostre alumnes hagen de desenvolupar algún tema del qualsevol matèria del currículum.

Seguidament, crec que no només serveix a l'alumnat, sinó que nosaltres, com a futurs docents, també poder emprar Power Point per a fer explicacions de determinades matèries. D'aquesta manera, aquesta explicació es converitia en una mica més dinàmica i divertida, al mateix temps que els xiquets se estan familiaritzant amb les TIC al seu voltant. 

La meua proposta pràctica d'aquesta eina tan beneficiosa com és Power Point, l'explicaré a continuació:
 En primer lloc, els nostres alumnes individualment començaran a buscar informació d'una dieta equilibrada. La informació que troben han de imprimir-la o copiar-la en una fulla per a que la porten a l'aula el dia que diga el professor. Seguidament, el professor ha de dir un dia en el que tots els alumnes han de portar informació sobre una dieta equilibrada: els aliments bons, els dolents, altres factors beneficiosos i perjudicials per a la nostra salud, etc. Finalment, en horari de clase de Coneixement del medi, passarem a fer grups de 5 persones i ens anirem a l'aula d'informàtica i ací han de debatre quina informació i com posar-la a la presentació de Power Point que crearà cada grup i tindran que exposar a la resta de la clase. Amb aquesta activitat no només volem treballar amb les TIC, ja que, a la mateixa vegada que treballem a elles també estem treballant algunes competències com són: aprendre a aprende, autonomia, lingüística, artística i social, ja que treballen diversos alumnes i han de posar-se d'acord en determinats punts de la creació de la presentació.
Com a futurs docents, crec que és igual d'important saber utilitzar el power point com saber el seu ús e importància a les nostres escoles. Per aquest motiu, he pensat que seria molt útil posar un enllaç sobre l'ús educatiu que te Power Point actualment.  En aquest enllaç, a més de parlar-nos sobre els usos que té Power Point també ens proporciona recursos TIC per a Ed.Infantíl i Ed. primària com poden ser de matemàtiques, Lengua, o Coneixement del Medi. Com tots sabem, Power Point l'utilitzem per a minimitzar informació, ja que, hem de resumir i no podem posar-ho tot en una diapositiva, alehores, s'utilitza menys cantitat de text. A més, també s' utilitza molt una tipologia i els colors com a mètodes senyalitzadors, és a dir, per a poder remarcar allò que siga més important.

Finalment, si no ha quedat massa clar la utilització de Power Point o la creació de diapositives us deixe un tutorial que aguarde que us agrade molt. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada