dissabte, 5 d’abril del 2014

Pràctica 7: Photopeach

Photopeach


Photopeach és una manera més senzilla i més ràpida de poder tindre un power point però a base de imatges i que en eixes imatges puc posar un títol de començament, una text en les diferents imatges i la possibilitat de fer preguntes. És útil per a fer presentacions molt ràpides.

En primer lloc, hem de posar al nostre cercador "photopeach" i ens surtiran diverses pàgines, puxem sobre la primera que posa "Photopeach-Fres slideshows to go!". Una vegada en aquesta pàgina, tenim l'opció de crear un compte de Photopeach posant un correu, un nombre d'usuari i una contresenya. Si en canvi, ja tenim un compte fet, només hem de punxar sobre "log in" per a entrar al nostre de Photopeach i començar a fer la nostra presentació amb imatges.


Una vegada, ja hem entrat al nostre photopeach, ens surt una pàgina on tenim totes les eines de Photopeach per a poder començar a fer la presentació. Si ens fixem, hi ha una barra on posa home, my shows, explore, creators, i, en més xicotet el nombre d'usuari, settings, help i log out. 




Ara començarem a tractar d'explicar aquest entorn de Photopeach. En primer lloc, començarem amb l'opció de "home". Si punxes en aquesta opció, podrás veure totes les presentacions que has fet amb Photopeach. A més, dintre d'aquesta opció, si mires en la part dreta ens surt una part de "following", on podem veure a les persones que seguim en Photopeach. Si dintre de "following" punxes en "find your favorite creator or friends" ens apareixen els photopeachs més comentats, els més caracteritzats, el més vistos i els més nous. Si punxem dintre d'alguna d'aquestes quatre opcions ens apareix un ranking numerat de cadascún. A més, en la part dreta on apareix "following", també està l'opció de "your star" que podem veure les presentacions, les persones que te segueixen, etc. 


En segon lloc,  seguirem explicant la segona opció de la barra nombrada anteriorment, és a dir, "my shows"  . Si punxes ací, pots veure les teures presentacions realitzades o els teus Phopeachs favorits. 

La tercera opció és "explore" on podem veure les presentacions separades i organitzades per categories que més ens interesse. 

Seguidament, està l'opció de "creators" on podem veure els diferents usuaris que estan usant Photopeach i les seues presentacions realitzades. A més, tens l'opció de triar per a que ets surten els més més comentats, els més caracteritzats, el més vistos i els més nous.


Dintre de l'opció de "settings", pots canviar el nom d'usuari, posar qualsevol cosa o dada sobre nosaltres com la localització, un blog o un twitter. També podem subscriure'ns a noticies que estiguen dintre de Photopeach.

L'opció de "help" és per a demanar ajuda si no saps fer alguna cosa.  I l'opció de "log out" per a eixir de Photopeach.

Ara per a saber com es fa una presentació en Photopeach, donaré unes indicacions:
En primer lloc, dintre de "home", hem de punxar en "upload photos" per a poder inserir les fotos que vullguem que apareguen en la presentació. 



Una vegada punxe en l'opció nombrada anteriorment, tindrás que seleccionar les fotos i una vegada seleccionades, puc modicar-les de puesto o eliminar-les. A més, tinc l'opció de poder inserir imatges de facebook o picassa.



A més, també tenim l'opció de posar música des de YouTube punxant en  "seach youtube". Podem determinar la velocitat a la que irá la presentació de les diapositives si punxem en speed. També, en "description" podem posar un text baix de cada diapositiva. Si escrivim una frase y volem que estiga només en una diapotiva he de punxar intro per a que surta en la primeera i no en totes.

Quan ja estiga la presentació feta, si punxem en "edit" podrem canviar determinades coses, Hem de trindre en compte, que la nostra presentació ha de ser "pública"i posar-la en la categoria de "Educació".



Dintre de "edit", si punxem en "edit caption & photos" podem afegir text si no l'hem afegit abans i canviar de lloc imatges o fins i tot eliminar-les. Dintre d'aquesta opció, podem posar text, però tenim 3 opcions per a posar-lo: Quiz, que serveix per a posar una pregunta i que els xiquets la hagen de resoltre abans d'uns segons, si no ho fan els surtirà la resposta correcta. L'altra opció és center, per a que surta els text al centre de la imatge i bottom per a que surta en la part de baix de la imatge. Dintre de l'opció de "edit caption & photos" també podem triar l'opció de velocitat que vullguem. 





Si punxem en "edit music & title" podem canviar el títol, la música i la velocitat de la presentació.
L’opcio de "add photos" et permet afegir alguna photo més.

L’opció de "manage comment" es per a comentar el teu propi photoespeach i la d’un company. (IMPORTANT). Si després de posar un comentari volem borrar-lo hem de punxar en manage comment per a borrar-lo.
Si punxem en "Delete this Show" es borrarà tota la presentació. 

Finalment, si punxem sobre la presentació dintre d’aquesta, en la part detra ens permet compartir-lo en facebook myspace, twitter etc. Si vuic posar-lo en blog he de punxar en el llàpis i després copiaré la primera URL, on posa Story. Per a passarse-lo al mestre només hem de copiar la url en la barreta de sempre.



AMPLIACIÓ PERSONAL

Sota el meu punt de vista, crec que Photpeach és una bona eina per a emprar-la en l'aula, ja que, amb ella podem fer presentacions amb imatges per a que quede més visual el tema que volem explicar. A més, crec que és adequada per als primers anys de l'educació primaria ja que, mitjançant aquest servei es poden contar històries i també fer qüestionaris de valor didàctic.

He trobat una pàgina molt interessant a mena de tutorial, on s'explica perfectament amb captures de pantalla com es crea una presentació de Photopeach i ens fa una petita introducció de qué és Ptohopeach i el seu ús en l'àmbit educatiu.

La meua proposta didàctica seria per al tercer cicle d'educació primaria i es treballaria en l'àrea de coneixement del medi. Es tractaria de fer un Photopeach de forma individual dels països que es troben dintre de la Unió Europea i amb imatges d'aquest lloc que cadascú trie. A més, d'aquesta forma, els xiquets mateixos sabrien el nivel de coneixements que tenen en general d'aquestos llocs, ja que, han de fer una serie de preguntes sobre la gastronomia, tradicions, ubicació geogràfica, etc.

Altra proposta didàctica, és la que he fet en aquesta pràctica sobre els diferents tipus d'instruments: de corda, vent i percusió. Aquesta activitat està destinada a alumnes del primer cicle de primaria, per a que  aprenguen a diferenciar els instruments. A més, sota el meu punt de vista, crec que és una temàtica molt interessant per al xiquets, perquè podren aprendre de forma lúdica i mitjançant l'aprenentatge significatiu, ja que, podem utilitzar alguns d'aquests instruments a l'aula.

Finalment, només hem queda nombrar algunes orientacions didàctiques de Photpeach. Una orientació didàctica de Photopeach, per exemple, és per a crear una hitsoria digital on poden interrelacionar-se diferents nivells d'aprenentatge. També, es por crear un Photopeach per a tractar una biografia d'agun autor que es dóne en l'àrea de literatura, per a fer poesies, explicar temes de classe, etc.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada